De voordelen van een lichtstraat

De voordelen van een lichtstraat

Icon juni 6, 2019
Icon By Bart Poels
Icon 0 comments

Ons lichaam is gek op daglicht, omdat het goed voor ons is. Als we in de zomer ‘s ochtends opstaan met een hemelsblauwe lucht, dan voelen we ons energiek en opgewekt. Vergelijk dat maar eens met wakker worden in de donkere wintermaanden. Daglicht zorgt ervoor dat onze biologische klok synchroon loopt met de natuur. Krijgen we voldoende daglicht ‘binnen’, dan voelen we ons overdag prettiger en slapen we ‘s nachts beter. Dat is overigens niks nieuws. Onderzoekers weten dat al heel lang. Conclusie: daglicht is gezond. Maar hebben we er wel genoeg van in huis?

Plaats een lichtstraat in uw platte dak of bouw een serre aan;

Helaas zijn niet alle huizen ontworpen en gebouwd vanuit die gedachte veel licht binnen te krijgen. Maar dit kan wel redelijk eenvoudig gerealiseerd worden. Bouten kozijn en geveltechniek is specialist in het bedenken in een verantwoordt ontwerp. Wilt u minimalistisch, robuust, duurzaam of een nul op de meter concept, Bouten kozijn en geveltechniek gaat graag met u aan tafel om de mogelijkheden te bespreken.

Functie

Behalve de functie van licht kan dit element ook een behoorlijke bijdrage leveren in de stijl van uw woning. Het model en kleur is daar bepalend in. Het type profiel, strak, klassiek, passief is een keuze die gemaakt kan worden omdat Bouten kozijn en geveltechniek alles op wens ontwerpt en produceert.
De grootte van een lichtstraat of serre is natuurlijk belangrijk voor de hoeveelheid daglicht die uw woning binnenkomt. Maar ook het type glas dat in een lichtstraat of serre wordt gebruikt, speelt daarbij een grote rol.

Door een serre aan je woning te laten bouwen creëer je op bijzondere wijze extra ruimte. Een serre bestaat namelijk grotendeels uit glas, zodat je er een lichte en zonnige kamer bij krijgt! Maar uit wat voor serres kun je eigenlijk kiezen? Waar moet je op letten? Hoe zit het met vergunningen? En wat kost een serre?

De kosten van een lichtstraat

Geen serre is hetzelfde: je hebt veel mogelijkheden om uit te kiezen en ook het type woning waar de serre aangebouwd wordt speelt een rol. De inrichting bepaald de loop wijze in de serre, dus ook mede daardoor bepalend of men kiest voor een dubbele deur, schuifdeur of vouwwand. Ook de keuze voor het type glas bepaalt de prijs: wil je zonwerend, geluidswerend en isolerend glas? Extra isolerend glas is een investering, maar scheelt ook veel stookkosten. Bovendien maakt het bij de kosten van een serre veel uit of je één geheel wil maken van het bestaande huis en de aanbouw: dan moet de hele gevel gesloopt en aangepast worden.

Heeft u vragen over het plaatsen van een lichtstraat?

Neem dan contact op met Bouten kozijn -en geveltechniek bv in Baarlo.
Wij leveren tussen Venlo, Roermond, Eindhoven, Deurne, Nijmegen, Venray.
Onze vertegenwoordigers nodigen u graag uit in onze showroom.