Subsidieregeling en energiebesparing eigen huis

Subsidieregeling en energiebesparing eigen huis

Icon augustus 28, 2019
Icon By Bart Poels
Icon 0 comments

Goed nieuws voor woningeigenaren! Vanaf 2 september is de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer beschikbaar. Aanvragen kunnen vanaf deze datum worden ingediend.
Dit betekent dat je als woningeigenaar van de overheid een tegemoetkoming krijgt bij het uitvoeren van tenminste twee isolatiemaatregelen. De rijksoverheid wil hiermee energiebesparing in bestaande woningen stimuleren om daarmee bij te dragen aan de landelijke ambitie om een jaarlijkse energiebesparing van 1,5 % te realiseren.
Deze maatregel loopt naast het al langer beschikbare Nationaal Energiebespaarfonds, waar woningeigenaren een lening tegen een speciale rente kunnen afsluiten om energiebesparingen door te voeren.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen voor deze subsidieregeling energiebesparing eigen huis vastgesteld.
Het gaat om de volgende isolatiemaatregelen:
• Spouwmuur
• Dak
• Zolder- of vlieringvloer
• Gevel
• Vloer
• Bodem (eventueel gecombineerd met vloerisolatie)
• HR++ glas
• Triple-glas gecombineerd met (nieuw) isolerend kozijn
• Kozijnen
• Panelen in combinatie met HR ++ glas
• Panelen in combinatie met triple-glas
Per maatregel gelden bepaalde isolatiewaarden en minimale oppervlakte meters. Alle informatie over deze voorwaarden en minimumeisen is te vinden op de website van de RVO.

Professionele kozijnisolatie

Bouten Kozijn- & Geveltechniek helpt u bij isolatiemaatregelen op het gebied van kozijnen en glas / panelen. Wij gebruiken voor onze energiebesparende opties HR + + glas of zelfs HR + + + glas. Enkel glas vervangen, of houten kozijnen vervangen door onderhoudsarme kunststof of aluminium kozijnen met dubbel of driedubbel glas is nu dus extra aantrekkelijk door deze SEEH maatregel.

Wooncomfort

Niet alleen bent u zo milieubewust en energiezuinig bezig, dergelijke isolatiemaatregelen schelen ook aanzienlijk in comfort. Tochtende kieren in houten kozijnen, vochtige ramen door enkel glas, geluidsoverlast; allemaal ongemakken die uw wooncomfort in bepaalde mate beperken. Door onze isolerende kozijnen bent u in alle seizoenen verzekerd van maximaal wooncomfort.
Laat u vrijblijvend informeren door onze experts en bekijk zo waar u uw woning energiebesparend kunt verbeteren.

Opties voor kozijnisolatie

Niet alleen kunststof kozijnen zijn geschikt als energiebesparende optie, wij leveren ook stijlvolle aluminium kozijnen die voldoen aan de standaard van dit type kozijnen. In de wereld van kozijnen noemen we dat de warmtedoorgangscoëfficiënt of U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.
De producenten van aluminium kozijnen hebben hiervoor een speciale techniek gerealiseerd. Lees hier meer over de isolerende waarde van aluminium kozijnen. Let wel: het grootste deel van een kozijn bestaat uit glas, goed isolerend glas is dus een voorwaarde voor de meest optimale energiebesparing.

Advies over uw voordeel bij de SEEH

Twijfelt u aan de mogelijkheden voor uw woning en hoe u precies voldoet aan de minimum voorwaarden voor de SEEH? Bij Bouten Kozijn- & Geveltechniek kunt u terecht voor de volgende, voor subsidie in aanmerking komende, maatregelen:
• HR++ glas
• Triple-glas gecombineerd met (nieuw) isolerend kozijn
• Kozijnen
• Panelen in combinatie met HR ++ glas
• Panelen in combinatie met triple-glas

Hoeveel subsidie krijgt u?

Het totale budget dat de overheid beschikbaar stelt bedraagt € 84 miljoen. Per woning is het mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen. Dit betekent dat woningeigenaren subsidie krijgen voor ongeveer 20 % van de kosten bij het laten uitvoeren door een deskundig bedrijf.
Benieuwd naar uw situatie? Samen met u bekijken wij hoeveel u kunt besparen op energiebesparende maatregelen waaraan wij kunnen bijdragen. Bouten Kozijn- en Geveltechniek helpt u altijd en heel graag met advies op maat. Zo kunt u optimaal gebruik maken van deze subsidieregeling.
Aarzel niet en maak een afspraak om de mogelijkheden met ons te bespreken. Bel, stuur een mail of kom even langs in onze showroom!