De isolatie van aluminium kozijnen

De isolatie van aluminium kozijnen

Icon juni 6, 2019
Icon By Bart Poels
Icon 0 comments

Aluminium zelf isoleert natuurlijk niet, het is een metaal. Hoe kunnen aluminium kozijnen dan toch supergoed isoleren? Vroeger werden de aluminium kozijnen gemaakt zonder een thermische brug. Een ander woord hiervoor is ook wel Isolator. Dit wil niet meer zeggen dat er een soort van onderbreking zit in het profiel dat de kou of warmte niet van buiten naar binnen kan brengen. Daarom hadden vroeger de kozijnen ook aan de binnenzijde condens vorming. Dit is allemaal nu verleden tijd.

Een aluminium kozijn bestaat uit een aparte binnen- en buitenzijde. Die noemen we ook wel de binnenschaal en de buitenschaal. De thermische onderbreking bestaat uit met glasvezel versterkt polyamide (een soort synthetische vezels). Ook wordt steeds meer Noryl toegepast, dit is nog wat sterker en neemt beter de coating op: een esthetisch voordeel!

De binnen- en buitenzijde van een kozijn bestaan uit verschillende zogenaamde kamers. Dat zijn een soort aparte luchtruimtes. Die zorgen voor stabiliteit én helpen om de temperatuur te regelen. Dit is natuurlijk wel een simpele uitleg van een technisch best ingewikkeld onderdeel van een aluminium kozijn. Feit is dat de isolatie van kozijnen belangrijk is. Isolatie bepaalt een flink stuk van je wooncomfort, in de winter èn in de zomer. De adviseurs van Bouten kozijn en geveltechniek gaan graag met u aan tafel om een goede inventarisatie te maken van uw wensen en dit vertalen naar het juiste kozijntype.

U-waarde isolatie

In de kozijnenwereld hanteert men als aanduiding ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt of U-waarde. Belangrijk om te weten: hoe lager de isolatie U-waarde, hoe beter de isolatie. Het oppervlakte van het glas is groot in vergelijking met het kozijn. Zorg dus voor goed isolerend glas. Het kozijn vormt slechts een beperkt onderdeel van het totale raam of deur. Het glas neemt behoorlijk wat ruimte in. Zeker in vergelijking tot het kozijn.

Kozijn isolatie is belangrijk

Kies je voor een goed isolerend kozijn, kies dan ook voor goed isolerend glas. Alleen dan hou je de kou echt goed buiten. Bijkomend voordeel: je kunt zo flink besparen op je stookkosten.

Bovendien, met aluminium kiest u voor jarenlang, onderhoudsvrij woonplezier. Aluminium is een van de sterkste, meest duurzame bouwmaterialen en is nagenoeg onderhoudsvrij. Bouten kozijn en geveltechniek de uitstekende kwaliteit van haar systemen door het verlenen van 10 jaar systeemgarantie op de raamelementen en tot wel 25 jaar op de coating.
Comfort, design en veiligheid, alle systemen zijn beschikbaar in verschillende isolatie- en veiligheidsniveaus. Door de combinatie van de slankheid van het systeem en de kracht van aluminium kunnen grote ramen gemaakt worden met een maximale lichtinval. Bovendien kunt u kiezen uit honderden verschillende kleuren en afwerkingen, uiteenlopend van mat, glanzend of metallic tot een speciale afwerking met minimaal onderhoud. Ook voor stalen kozijnen hebben wij een mooie oplossing, zodat deze ook een optimale isolatie hebben.

Wilt u meer weten over de isolatie van kozijnen?

Neem dan contact op met Bouten kozijn -en geveltechniek bv in Baarlo.
Wij leveren tussen Venlo, Roermond, Eindhoven, Deurne, Nijmegen, Venray.
Onze vertegenwoordigers nodigen u graag uit in onze showroom.