Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren

Icon februari 22, 2019
Icon By Bart Poels
Icon 0 comments

Stalen binnendeuren

Wilt u graag stalen binnendeuren in uw woning? Dan bent u bij Bouten Kozijn- en Geveltechniek aan het goede adres. Grote, massieve stalen binnendeuren werden vroeger vaak gebruikt in fabrieken en openbare gebouwen. Tegenwoordig worden deze niet meer gebruikt omdat staal zwaar is en slecht isoleert. Daarnaast is staal een duur materiaal. De populariteit van stalen deuren is vooral erg toegenomen in woningen. De deuren zijn niet geheel van staal, maar het materiaal wordt gebruikt als kader/afwerking voor stalen binnendeuren met glas. Het isoleert ruim voldoende tussen verschillende ruimtes binnenshuis en het smalle en sterk profiel past uitstekend in de hedendaagse interieurstijlen.

Stalen binnendeuren voor een eigentijdse interieurstijl

Vandaag de dag worden er allerlei interieurstijlen nageleefd. Ieder heeft zijn voorkeuren en ideeën over hoe zijn/haar huisinrichting het best tot zijn recht komt. Een zwarte, stalen binnendeur komt bij heel veel mensen in dit ideaalbeeld naar voren. Dit is ook niet gek, aangezien de bladen er vol mee staan en het een deur is die bij (bijna) alle huidige interieurstijlen past. Minimalistisch, vintage of industrieel? Een stalen binnendeur is letterlijk en figuurlijk een goeie binnenkomer voor iedere interieurstijl.

Stalen binnendeuren prijs

Heel gaaf een stalen binnendeur met glas, maar de kosten zijn natuurlijk wel een belangrijke factor. Staal en glas zijn op zichzelf namelijk vrij dure materialen. Daardoor zijn ook de kosten voor een stalen binnendeur zeker niet te vergelijken met een gemiddelde houten of glazen deur. Voor een standaard stalen binnendeur betaalt u al snel 2.500 euro. Een combinatie met een stalen scheidingswand of de grootte van een stalen binnendeur zorgen ervoor dat de kosten oplopen. Ook de prijs voor een stalen schuifdeur ligt hoger dan een standaard stalen binnendeur. Een mooi en voordeliger alternatief is een steel look deur. Dit alternatief heeft de uitstraling van staal met het comfort van aluminium.

Stalen binnendeuren zelf maken

Door de hogere kosten zijn er ook mensen die proberen om een stalen binnendeur zelf te maken. Dit blijkt in de meeste gevallen geen slimme optie. Een stalen binnendeur zelf maken is namelijk ingewikkeld omdat er specialistische gereedschappen voor nodig zijn. Glas en staal zijn moeilijk bewerkbare materialen en het afmeten en plaatsen van een stalen binnendeur is precisiewerk.

Stalen binnendeuren van Bouten Kozijn- en Geveltechniek

Zoekt u een specialist voor stalen binnendeuren in Limburg of Brabant? Dan moet u bij Bouten Kozijn- en Geveltechniek zijn! We hebben 44 jaar ervaring in productie en montage van kozijnen, voordeuren, serres en schuifpuien. Kom langs in onze showroom in Baarlo (nabij Venlo) of neem contact op met een van onze specialisten.

DOWNLOAD VOOR MEER INFORMATIE HIERONDER ONZE STEELLOOK PRODUCTBROCHURE!

BROCHURE